Aktivitete

Filmi i animuar “Endërr nga përtej”!

  • On November 22, 2022
Edhe qyteti ka nevojë të flejë! Filmi është realizuar në kuadër të projektit “Edhe qyteti ka nevojë të flejë“ dhe ka për qëllim të përçojë mesazhe ndërgjegjësimi për të rinjtë dhe qytetarët e Tiranës, për rolin dhe detyrën e gjithësecilit në uljen e nivelit të ndotjes akustike! Faleminderit për punën e realizuar Armand Bora dhe […]

“Stop Ndotjes Akustike në Tiranë”

  • On October 25, 2022
Datë 7 Tetor 2022, ora 17:00 u realizua në ambjentet e Kongresit Rinor Kombëtar (Tiranë), takimi sensibilizues me të rinjtë e kryeqytetit europian të rinisë. Takimi “Stop Ndotjes Akustike në Tiranë” konsistoi në prezantimin e projektit “Edhe Qyteti ka nevojë të flejë”, gjetjeve të studimit “Perceptimi i të rinjve për ndotjen akustike në Tiranë”, dhe […]
Blog Image

Perceptimi i të rinjve për ndotjen akustike në Tiranë

  • On July 29, 2022
Studim i realizuar në kuadër të projektit “Edhe qyteti ka nevojë të flejë” Ky studim ka për qëllim mbledhjen e informacionit për nivelin e njohjes që kanë të rinjtë rreth ndotjes akustike, burimit të zhurmave, pasojave mbi shëndetin e gjithë secilit, format dhe rrugët e reduktimit të zhurmave dhe legjislacionit në fuqi për vlerësimin dhe […]
Blog Image

Edhe qyteti ka nevojë të flejë!

  • On July 10, 2022
“Edhe qyteti ka nevojë të flejë“ është një projekt që po zbatohet nga Qendra për Zhvillim dhe Integrim me mbështetjen financiare të Kongresit Rinor Kombëtar në bashkëpunim me Bashkinë Tiranë, në kuadër të programit Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë 2022! Projekti përfshihet nën programin Rinia dhe Eco-Health / Rinia krijon Kulturë dhe synon ndërgjegjësimin e […]
Blog Image

Dita e Solidaritetit dhe Aktivizmit Social

  • On November 27, 2020
Një ndjesi e veçantë që ishim pjesë e Nismës “Dita e Solidaritetit dhe Aktivizmit Social” e cila u realizua për herë të parë në Shqipëri nga Rrjeti Barazi në Vendimmarrje dhe Rrjeti AS@N, me mbështetjen e organizatave “Schuler Helfen Leben” në Gjermani dhe “Solidarity Action Day Movement-SAME”. Qendra për Zhvillim dhe Integrim pati kënaqësinë të […]
Blog Image

Ata hyjnë pa trokitur

  • On September 30, 2020
Zhvendosja e shfaqjes “Ata hyjnë pa trokitur” në Muzeun Historik “Shtëpia me Gjethe”, krijon për publikun një ndjesi dhe lidhje emocionale me kohën e komunizmit. Pikërisht vendosja në një ndërtesë simbol të survejimit dhe përgjimit të kohës së komunizmit, frika, izolimi dhe përpjekja për t’i mbijetuar torturave që ende s’kanë nisur tregon një tjetër diktaturë, një […]